החומרים:
450 גרם פרחי ברוקולי טרי
חופן נדיב נבטים סיניים
2 בצלים ירוקים חתוכים באלכסון
4 עגבניות שרי חתוכות לרבעים (לא הכרחי)
3/1 כוס תערובת שומשום זרעוני דלעת וזרעוני חמנייה
3 כפות תערובת שמן תירס ושמן שומשום כהה
מלח פלפל
שחור טחון גס
רוטב סויה לפי הטעם
אופן ההכנה: מסירים את גבעולי הברוקולי, מקלפים ושומרים למרק או לתבשיל. מאדים את פרחי הברוקולי כ 5-3 דקות על רשת מעל מים רותחים, או מבשלים במעט מים רותחים מומלחים. מעבירים למסננת, שוטפים קלות במים קרים כדי להפסיק את פעולת הבישול, ומסננים היטב. מערבבים עם נבטים (אפשר לאדות את הנבטים דקה אם רוצים, אך עדיף שלא), בצל ועגבניות שרי. רגע לפני ההגשה, קולים את תערובת הזרעונים במחבת יבשה, תוך בחישה מדי פעם, עד שהזרעונים מזהיבים. בוחשים פנימה את השמנים ורוטב הסויה, מלח ופלפל לפי הטעם ויוצקים על הסלט. מגישים מיד. למתכונים נוספים בקרו באתר : www.laisrael.net ברוקולי הוא ירק ממשפחת המצליבים. ברוקולי הוא זן של מין הכרוב, ברסיקה אולרסיה. שמותיהם של זנים אחרים של הברסיקה אולרסיה נגזרים מן המילה "כרוב", למשל: הכרוב עצמו (קבוצת "קפיטלה"), הכרובית (קבוצת "בוטריטיס"), וכרוב ניצנים (קבוצת "גונגילודס"). לברוקולי יש ראשי פרחים בצבע ירוק כהה, המסודרים בצורה דמוית-עץ על גבי ענפים שנובטים מגבעול עבה ואכיל. אזור הפרחים הגדול מוקף בעלים ירוקים. במראהו דומה הצמח לכרובית. את הברוקולי מגדלים באזורים קרירים, בשל חוסר יכולתו לפרוח באקלים קיצי חם. עונות זריעתו הן סתיו וחורף. הברוקולי הוא בעל ערך תזונתי גבוה. הבישול נעשה באמצעות טכניקות פשוטות מאד, בעיקר הרתחה או אידוי, אולם ניתן לאכול את הצמח גם ללא בישול. למתכונים נוספים בקרו באתר : למאגר המתכונים הגדול לחצו
http://www.laisrael.net הרשמו חינם לאתר וקבלו מגה מתכונים ומאמרים
הוא הפורטל המוביל לישראלים אצלנו תמצאו הכל פורום פתרון חלומות, נומרולוגיה, תקשור, ישראלים בחו''ל ועוד בקרו באתר www.laisrael.net